Frågor & SVAR

Läs gärna våra ”vanliga frågor” innan ni skickar en förfrågan.

Hur lång tid är leveranstiden efter beställning?

Har du beställt färdigsydd markisväv lämnas varan inom 10 arbetsdagar och markiser 15 arbetsdagar. Vi skickar de flesta vävar med Schenker. Är paketet under 200 cm brukar det hamna hos ombud (vi vikar väven oftast en gång för att göra paketet så litet som möjligt. Markiserna levereras antingen med egen bil eller Schenker beroende var ni bor. Observera att leveransen från fabrik kan variera beroende på paketets storlek/tyngd och levereransort.

Hur betalar jag (privatperson eller företag)

Vi använder oss av Klarna för privatpersoner. När orden lämnar vår fabrik får du faktura (om du har valt att betala faktura. Är du företagskund kontakta oss på info@markis24.se för manuell faktura. Vi beställning lämnar vävar fabrik inom 10 arbetsdagar och markis 15 arbetsdagar.

Support vid montering?

När du handlar markis följer alltid med monteringsanvisning. NI kan alltid kontakta vår support för tips och råd.

Att tänka på om kvalité.

Den markis som ni köper skall ha skruvar och axlar vara av rostfritt-/alt förzinkat stål. Det är att föredra att fönstermarkisen kassettn sidor har plasts

Markisvävarna från de etablerade leverantörerna är tillverkade av spinnfärgad akryl. Spinnfärgad betyder att man tillsatt färgen redan innan man spunnit tråden, vilket ger en helt och hållet genomfärgad tråd (tyg som färgats senare har bara färg i yttersta skalet och bleks snabbt)

På en terrassmarkis är vikarmen den mest utsatta delen. För hög kvalitet ska den tillverkas av aluminiumprofiler och gjutna aluminiumkomponenter, stål är billigare men också betydligt tyngre och inte lika stilfullt som aluminium. Inne i vikarmen sitter de fjädrar som skapar att duken spänns För bästa hållbarhet för armarna är det bästa att använda dyneema band, istället för vajer eller kedja, över knäleden. Materialet är helt oslagbart kvalitetsmässigt.

Välj motor och automatik från etablerade leverantörer för att enkelt få suport, t.ex elero, Somfy och Becker,

 

Hur vet jag att era vävar håller av hög kvalité?

Sattler, Sandatex och Dickson är lika i kvalité, alla leverantörer har spinnfärgad väv.

Spinnfärgad betyder att man tillsatt färgen redan innan man spunnit tråden, vilket ger en helt och hållet genomfärgad tråd (tyg som färgats senare har bara färg i yttersta skalet och bleks snabbt). Metoden gör det också möjligt att skapa kollektioner som håller så höga värden som 7–8 i färgäkthet på en 8-gradig skala. Naturligtvis är vävarna också smuts- och vattenavvisande.

Vi har valt att ha Sattler som vår premuim leverantör för att de är stora på den europeiska marknaden  och arbetar mycket med utveckling. Dessutom har de lager i Sverige, vilket förenklar logistiken.,

 

 

Om olyckan är framme, service?

Vår fabrik finns i Sverige och vi har reservdelar til våra modeller.

Skicka oss ett mail eller ring 031-760 24 23

Fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende.
    TVEKA INTE ATT KONTAKTA MIG

    Jag har alltid tid att gå igenom ert projekt per telefon.

    markis24.se / Sven-Olof Nilsson