Här kan ni beställa fönstermarkiser

Välj efter behov och funktion. Fönstermarkiser passar om du har behov att hålla solen ute och få ett behagligt inomhusklimat, dessutom blir er villa eller lägenhet snyggare!

Fönstermarkis med kassett

Modellen har en kassettlåda som skyddar markisduken mot väta och smuts när den är inrullad. Stativet är av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler med detaljer i pulverlackerat stål (t ex gavel) och pressgjutet aluminium (t ex beslag) eller polymera material (t ex ändskydd). Armarna är försedda med inbyggda fjädrar. Lackerade detaljer är vita eller gråa som standard. Som tillägg går få hela fönstermarkisen lackerad i vitt eller svart. Vi har två modeller en som passar ”normala” fönster och en som passar större fönsterpartier. Skillnaden är att den större modellen har större dimension på rör och starkare armar och vev som standard. Monteras som standard på vägg. Båda modellerna är storsäljare på grund av kvalité och pris.

Zipscreen

Modellen passar moderna hus och för kunder som söker efter en lösning som både är snygg och säker. Zipscreen har en sidostyrningar med zip-funktion. Detta innebär att screenvävens sidor är försedda med en dragkedja som löper i en glidprofil som håller väven på plats längs hela dess sidor. Denna konstruktion gör produkten utmärkt i vindutsatta lägen och eliminerar dessutom ljusspringan som finns på vanliga vertikalmarkiser. Screenvävar som passar denna modell är från Soltis. Stativet består av strängpressade, lackerade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat aluminium (t ex gavlar) eller polymera material (t ex ändbussningar, lager). Manövrering sker med motor. Zipscreenen monteras direkt på vägg eller i nisch.

Ridå

Modellen finns både med och utan kassettlåda. Utan kassettlåda väljs ofta till projekt som skall vara t.ex ett uterum. Den manövreras inifrån med band eller med motor. Modellen har linor vertikalt som styrning för bottenröret.Stativet består av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat stål (t ex gavlar) eller polymera material (t ex ändskydd). Nedre infästningen för styrlinorna är försedda med inbyggda fjädrar. Lackerade detaljer är vita som standard. Modellen fungerar både med markis- och screenväv.

Markisolett

Modellen fungerar både med markis- och screenväv. Markisolette /vertikal fallarmsmarkis är ett bra alternativ som har fler funktioner än en vanlig markis. Den stänger ute solljus och värme, skyddar mot direkt insyn samtidigt som den går att se ut genom (om ni väljer screenväv). Denna modell är mindre känslig för vind, vilket gör den speciellt lämplig på höga höjder och vindutsatta ställen. Stativet är pulverlackerat pressgjutet aluminium i vitt eller grått som standard. Reglage sker med motor eller vev. Monteras enkelt i vägg med distanskonsoler

Screen med kassett

Modellen har en kassett, samt gejdrar som bottenlisten löper i. Den stänger ute solljus och värme, skyddar mot direkt insyn samtidigt som den går att se ut genom. Stativet består av strängpressade, naturanodiserade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat aluminium (t ex gavlar) eller polymera material (t ex ändbussningar, lager). Lackerade detaljer är eller gråa som standard. Modellerna fungerar med screen- eller markisväv. Vertikalmarkisen monteras med konsoler som kassetten hakas fast i.

Så här mäter du

När du skall ta mått på din fönstermarkis skall du tänka på följande saker.

  1. Hur bred skall markisen vara?
    En tumregel är att markisen skall vara 10-20 cm bredare än fönstret (inkl karm). Tänk på att vävbredden är ca 12 cm smalare än den totala bredden (motoriserad fönstermarkis är bredden på väven 7 cm smalare). Har du vindbräda ovanför fönstret rekommenderas att du beställer markisen i samma bredd.
  2. Utfall (=armlängd).
    Armlängden bestäms av din fönsterhöjd. Armlängden skall vara ca hälften av fönsterhöjden och kassettens höjd. Är fönstret t.ex 120 cm skall armlängden vara 60 cm och kassettens höjd 10 cm, d.v.s 70 cm. Armarna levereras i längder på 50-60-70-80-90-100 cm.
  3. Sida på reglage.
    Ska du ha invändigt reglage (med bandgenomföring) måste du tänka på vilken sida du vill ha reglaget på. När du beställer räknas allt utifrån sett. Det går relativt enkelt att byta sida på dragbandet.