Beställ terrassmarkiser online

Vi har terrassmarkiser som passar från att täcka den lilla balkongen till uteplatsen. Terrassmarkis är en perfekt val för att få skugga på din altan och ett behagligt inomhusklimat. Välj efter behov och funktion. Hos oss finner du endast premium markiser.

Rejäl

Sveriges vanligaste terrassmarkis. Stativet består av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Lackerade detaljer är vita som standard. Vikarmar med dyneema band i knäleden. Går att montera på vägg och tak. Skyddstak inkl. gavlar är ett tillägg och är i naturanodiserade strängpressade aluminiumprofil. Ytterligare tillägg för modellen är korsade armar som maximera utfallet för markisen (passar om du inte skall ha en bred markis).

Halvkassett

En utveckling av Rejäl. Största skillnaden att det finns från början ett smäckert skyddstak som täcker markisväven/rullen. Stativet består av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Lackerade detaljer är vita som standard. Vikarmar med dyneema band i knäleden, Går att montera på vägg och tak. Modellen är något tyngre att montera jämfört med Rejäl (skyddstaket monteras separat).

 

FA 42

Om du söker en snygg markis och vill ha allt i en kulör-  i så fall är denna modell något för dig! Stativet består av pulverlackade profiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Vikarmar med dyneema band i knäleden. Lackerade detaljer är vita, grå eller svarta som standard. Skyddstak är tillägg och du kan välja mellan vitt, grått eller svart kulör.

FA 44 Design

Om du söker en markis med 4 meter utfall till en bra peng –  i så fall är denna modell något för dig! Stativet består av pulverlackade profiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Vikarmar med dyneema band i knäleden. Lackerade detaljer är vita, grå eller svarta som standard. Skyddstak är tillägg och du kan välja mellan vitt, grått eller svart kulör.

 

Måttagning
När du skall ta mått på din terrassmarkis skall du tänka på följande:

Hur bred ska markisen vara?

Kontrollera att inget sitter i vägen t.ex. utebelysning. Tänk på att vävbredden är ca 12 cm smalare än den totala bredden (med motor ca 8 cm).
Får markisen plats på höjden utan att den tar i dörrar samt fönster när dom skall öppnas?
Det är skillnad på höjd beroende på om du skall använda takprofil eller ej. Flera modeller går att köpa med eller utan tak profil.
Se information under den produkt ni skall köpa om mått.
Hur långt ska markisen gå ut (utfall) från väggen? Det går inte att beställa utfallet exakt p.g.a. att armarna levereras i fasta längder. Här får du välja det närmaste överskjutande måttet.

Vad skall jag fästa markisen i? Vägg eller i takstol (överskjutande tak)?

Fästena är skjutbara längs hela markisen bredd, med undantag där armarna är fasta på bärprofilen. Sätt fästena så nära kanterna på markisen som möjligt.
Lutningsvinkeln på utfallet är justerbar.
Tänk på att ju brantare du ställer vinkeln ju kortare blir utfallslängden