Beställ terrassmarkiser online

Vi har terrassmarkiser som passar från att täcka den lilla balkongen till uteplatsen. Terrassmarkis är en perfekt val för att få skugga på din altan och ett behagligt inomhusklimat. Välj efter behov och funktion. Hos oss finner du endast premium markiser.

Rejäl

Sveriges vanligaste terrassmarkis. Stativet består av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Lackerade detaljer är vita som standard. Vikarmar med dyneema band i knäleden. Går att montera på vägg och tak. Skyddstak inkl. gavlar är ett tillägg och är i naturanodiserade strängpressade aluminiumprofil. Ytterligare tillägg för modellen är korsade armar som maximera utfallet för markisen (passar om du inte skall ha en bred markis).

Halvkassett

En utveckling av Rejäl. Största skillnaden att det finns från början ett smäckert skyddstak som täcker markisväven/rullen. Stativet består av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Lackerade detaljer är vita som standard. Vikarmar med dyneema band i knäleden, Går att montera på vägg och tak. Modellen är något tyngre att montera jämfört med Rejäl (skyddstaket monteras separat).

Helkassett

Kassett i vitt täcker både armar och väv vid infällt läge.Stativet består av pulverlackerade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Lackerade detaljer är vita som standard. Går att montera i vägg och tak. Söker ni ett snyggt solskydd mellan 400-500 cm och med ett utfall på 350 cm är denna modell perfekt.

Stor

Om du söker en markis som skall täcka en stor terrass är denna modell en självklart val. Stativet består av pulverlackade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Lackerade detaljer är vita. Skyddstak är tillägg och är också i vitt. För att få 5 meters utfall måste bredden på markisen vara mellan 600 – 650 cm eller 900 cm.

FA 42

Om du söker en snygg markis och vill ha allt i en kulör-  i så fall är denna modell något för dig! Stativet består av pulverlackade profiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Vikarmar med dyneema band i knäleden. Lackerade detaljer är vita, grå eller svarta som standard. Skyddstak är tillägg och du kan välja mellan vitt, grått eller svart kulör.

FA 44 Design

Om du söker en markis med 4 meter utfall till en bra peng –  i så fall är denna modell något för dig! Stativet består av pulverlackade profiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Vikarmar med dyneema band i knäleden. Lackerade detaljer är vita, grå eller svarta som standard. Skyddstak är tillägg och du kan välja mellan vitt, grått eller svart kulör.

Dubbel

Modellen är en fristående markis som man fäster direkt i terrassgolvet med en fästplatta. Den fungerar även till gjutna plintar. Som tillägg kan man ställa vikter på en fördelningsplatta, som ligger i en låda. Lådan går att sitta på, ifall man önskar fler sittplatser. Markisen behöver alltså inte förankras i någon byggnad. Denna produkt öppnar upp nya möjligheter för privata trädgårdar, men självklart passar den även för caféer och restauranger. Stativet består av lackerade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet eller strängpressat aluminium. Vikarmar med dyneema band i knäleden.Lackerade detaljer är vita eller svarta som standard.

Måttagning
När du skall ta mått på din terrassmarkis skall du tänka på följande:

Hur bred ska markisen vara?

Kontrollera att inget sitter i vägen t.ex. utebelysning. Tänk på att vävbredden är ca 12 cm smalare än den totala bredden (med motor ca 8 cm).
Får markisen plats på höjden utan att den tar i dörrar samt fönster när dom skall öppnas?
Det är skillnad på höjd beroende på om du skall använda takprofil eller ej.Flera modeller går att köpa med eller utan tak profil.
Se information under den produkt ni skall köpa om mått.
Hur långt ska markisen gå ut (utfall) från väggen? Det går inte att beställa utfallet exakt p.g.a. att armarna levereras i fasta längder. Här får du välja det närmaste överskjutande måttet.

Vad skall jag fästa markisen i? Vägg eller i takstol (överskjutande tak)?

Fästena är skjutbara längs hela markisen bredd, med undantag där armarna är fasta på bärprofilen. Sätt fästena så nära kanterna på markisen som möjligt.
Lutningsvinkeln på utfallet är justerbar.
Tänk på att ju brantare du ställer vinkeln ju kortare blir utfallslängden