Välkommen tll markis24.se

Välkommen till markis24.se!

Jag är glad att ni har hittat hit. Vi har byggt och uppdaterat vårt sortiment och vässat vårt erbjudande ännu mer, d.v.s lägst pris på markiser  och vävar utan att ”tumma på kvalitén”, dessutom skall det vara enkelt att få support och att beställa.

Äntligen är våren här. Vi har byggt om vår sida och även förenklat betallösningen med KLARNA, dessutom når vi både danska och finska kunder på våra systersajter.

Det är oerhört svårt för dig som kund att kunna jämföra och välja från vem du skall handla av.

Här är åtminstone några enkla kontrollpunkter som jag tycker att man kan jämföra.

Markisväv

Markisvävarna från de etablerade leverantörerna är tillverkade av spinnfärgad akryl. Spinnfärgad betyder att man tillsatt färgen redan innan man spunnit tråden, vilket ger en helt och hållet genomfärgad tråd (tyg som färgats senare har bara färg i yttersta skalet och bleks snabbt).

Fönstermarkis

Det värt att också titta lite närmare på hur kraftig konstruktionen är och hur kassetten är uppbyggd (undvik modeller so, har plast på gavlar istället för stål/plåt). Undvik att markisen rostar. Den markis som ni köper skall skruvar och axlar vara av rostfritt-/alt förzinkat stål.

Terrassmarkis

Det värt att också titta lite närmare på hur kraftig konstruktionen är eftersom det kan vara avgörande för livslängd och hållbarhet. För hög kvalitet ska den tillverkas av aluminiumprofiler och gjutna aluminiumkomponenter, stål är billigare men också betydligt tyngre och inte lika stilfullt som aluminium. Inne i vikarmen sitter de fjädrar som skapar att duken spänns För bästa hållbarhet för armarna är det bästa att använda dyneema band, istället för vajer eller kedja, över knäleden. Materialet är helt oslagbart kvalitetsmässigt. Starkare än stål, mer flexibelt och lättare Undvik att markisen rostar. Den markis som ni köper skall skruvar och axlar vara av rostfritt-/alt förzinkat stål. 

Vertikalmarks

Det finns flera olika modeller av vertikalmarkiser. Antingen med eller utan kassett, antingen geijdrar som bottenlisten löper i, styrskenor på sidan eller med zip-funktion. De modeller som är anpassade till screeenväv brukas kallas screenmarkis. Vertikalmarkis är ett bra alternativ och har fler funktioner än en vanlig markis. Den stänger ute solljus och värme, skyddar mot direkt insyn samtidigt som den går att se ut igenom. En vertikalmarkis är mindre känslig för vind,vilket gör den speciellt lämpad på höga höjder och vindutsatta ställen. Det är skillnad på funktoon och pris om ni väljer mellan en ”vanlig vertikalmarkis” och en Zipscreen. Modell har en sidostyrningar med zip-funktion, vilket innebär att screenvävens sidor är försedda med en dragkedja som löper i en glidprofil som håller väven på plats längs hela dess sidor. 

 

Välkommen!

Sven-Olof Nilsson/markis24.se